2011. május 27., péntek

Eperszezon

Ahogy telik az idő egyre többet fedezek fel az itteni életből.
Amikor az elmúlt években itt jártunk Németországban nyaralni, általában nyár derekán, sokszor láttam, hogy az utak mentén több helyen virágültetvények vannak, éppen az aktuális szezonnak megfelelő, és szedd magad elv alapján működik. Ez azt jelenti, hogy egy aránylag nagy területen be van ültetve a szezonnak megfelelő virággal, gyönyörűbbnél gyönyörűbbek, és éjjel nappal mehet az ember szedni, azt választja amelyiket akarja, majd van egy kassza az szélén, és a kiakasztott árlista (illetve az ember lelkiismerete) függvényében  be kell dodni a kasszába az összeget. Ez számomra azért volt nagyon furcsa, mert nálunk az ember még az üres zacskóját sem hagyhatja egy pillanatra sem felvigyázatlanul, mert az is ellopják. Itt azonban esze ágában sincs senkinek elvinni semmit, ami nem az övé, még a bicikliket sem lakatolják az üzletek előtt.
Szóval az ilyen virágszedő helyeket már láttam korábban is, de mivel tavasszal még soha nem voltunk erre, ezért azzal még nem találkoztam, hogy ugyanilyen létezik eper változatban. Hihetetlen, amíg a szem ellát eper ültetvény, gyönyörűen rendben tartva,  leszalmázva, öröm bemenni. És az az illat...!Hmmm....az ízéről már nem is beszélek.
Igaz, itt áll valaki, akinek fizetni kell, és aki az elején leméri az ember tálját, hogy aztán majd a végső mérésnél azt levonja a súlyból. Na de nem kell mondjam, egy eper a kosárba, egy a szájba....

2011. május 3., kedd

Húsvét-otthon

Egy napja érkeztünk vissza, szerencsésen, minden gond nélkül.
Íme néhány kép, hogyan is teltek nálunk az otthon töltött napok.

A húsvéti kosár készen áll a szentelésre...

..és a két unokahugi kis kosarai szintén indultak szentelni.


Az ünnepi asztal megterítve

Ez már a búcsú grillparty nálunk, amin részt vett apraja nagyja.





Hálát adhatok Istennek, hogy haza mehettünk és hogy nagyon szépen teltek el az otthon töltött napok: